Начало Лондон Банките от ЕС във Великобритания ще работят нормално след Брекзит

Банките от ЕС във Великобритания ще работят нормално след Брекзит

Bank of England


Категория Лондон | 2017/12/21 at 12:08 PM | 78
Коментари ->> Добави Коментар

Очаква се Bank of England да представи подхода си спрямо чуждестранните банки по-късно в сряда

Bank of England ще позволи на европейските банки да продължат да предлагат своите услуги в Обединеното кралство нормално, без да се налага да създават скъпи дъщерни дружества, когато Великобритания напусне Европейския съюз.Ако бъде потвърдено, решението означава, че европейските банки, предлагащи масови услуги, няма да се сблъскат с нови препятствия след Брекзит, за да оперират в Лондон, който се съревновава с Ню Йорк за титлата „световна финансова столица

От Bank of England отказват да коментират информацията. Централната банка предстои да представи своя подход спрямо бъдещия надзор на чуждестранните банки, застрахователи и клирингови къщи по-късно в сряда. Финансовите услуги са секторът, който носи най-много приходи от данъци на Великобритания, осигурявайки над 70 млрд. паунда годишно в правителствената каса.

Ако чуждестранните банки бяха започнали да напускат страната, това щеше да доведе до криза в Лондонското сити, коментираха представители на индустрията.

Източник : www.economic.bgЕтикети: # # # # #

Категория Лондон | 2017/12/21 at 12:08 PM
79 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама