Банките от Лондон предлагат специални визи за персонала си след Брекзит

      Публикувано на Saturday, 19 May , 2018      46 Прегледа     
Банките от Лондон предлагат специални визи за персонала си след Брекзит

  • Лондон

Глобалните банки във Великобритания искат специални работни визи за своите служители от други страни от ЕС, за да не бъдат експулсирани след Brexit, пише Reuters.

Целта им Лондонското сити да остане един от топ финансовите центрове в света.

Финансовата индустрия настоява за нова система, при която служители, командировани във Великобритания за по-малко от шест месеца, ще могат свободно да влизат и излизат от страната без да трябва да кандидатстват за работна виза преди пътуването.

Искането на индустрията е въз основа на ключова препоръка в доклад от компанията TheCityUK, която популяризира британския сектор за финансови услуги.

Тя е съставила документа в сътрудничество с консултантската фирма EY. Докладът е бил предоставен и на британските вътрешно и финансово министерства.

Това е най-конкретното искане досега от финансовата индустрия във Великобритания към правителството как трябва да изглежда имиграционната политика на страната след Brexit.

Различните финансови институции от Лондонското сити изразиха опасения, че затягане на правилата за миграцията след Brexit може да им попречи да си намират добре квалифициран персонал.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/05/19 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
47 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки