Банкова сметка за студенти на Острова

      Публикувано на Friday, 28 June , 2019      1619 Прегледа     
Банкова сметка за студенти на Острова

  • BG Лондон

В случай, че сте избрали да изучавате висшето си образование на територията на Обединеното кралствo трябва да имате своя собствена банкова сметка.

Вие имате възможността да си откриете такава банкова сметка в университета, в който сте избрали да учите или в близка до жилището ви банка. Повечето банки на Острова разполагат с специални гишета за студенти за да могат да ви улеснят. Ако не знаете каква точно сметка да си отворите на ваше разположение са финансовите съветници, които ще ви посочат най-добрите банкови сметки в конкретния ви случай.
След като сте избрали банката , в която ще откриете своята студентска сметка ще ви бъдат нужни тези документи:

1. Вашият паспорт

2. Ще ви трябва писмо от учебното заведение в което сте приети

3. Трябва да докажете своя адрес- за тази цел ще се нуждаете от личната ви карта и адреса във Великобритания

4. Ще са ви нужни справки и заявления на банката, която използвате в България

За да откриете банковата си сметка на Острова трябва да се съобразите с работно време на банките, което е всеки делник от 9.00 до 16.00 часа. Ако нямате свободно време през седмицата можете да се възползвате от това, че някои банки работят в събота до обяд. С откриването на повечето сметки се издава и дебитна карта,с която имате възможността да теглите денонощно от всеки един банкомат. Както вече знаете много от банките предлагат и онлайн банкиране, така че имате възможността да се възползвате и от тази услуга, ако за вас е по- удобна.
За да се улесните в откриването на банкова сметка на Острова можете да предприемете няколко стъпки преди заминаването ви, които ще са ви от полза.

1. Обадете се по телефона в училището, което сте избрали да учите и се информирайте как можете да заплатите таксите си. Това ще ви помогне да изберете по лесно каква банкова сметка да си откриете, за да е най-подходяща и полезна за вас.

2. Втората стъпка е да се обадите или отидете лично до банката, на която сте клиент в България и да попитате:

Как може да стане прехвърлянето на парите ви в британската сметка?

Кои е най-лесния начин за откриване на сметка на Острова?

Вашата банка работи ли с някои британски банки?

Имате ли възможност да използвате българската си дебитна карта на територията на Обединеното кралство?

Как можете да управлявате международната си студентска сметка?

Запомнете, че не трябва да превишавате лимита на сметката ви, защото в противен случай ще ви наложат лихви. В случай, че прецените, че ще са ви нужни повече пари от тези, които притежавате в сметката си се информирайте дали банката е способна да ви отпусне по-голяма сума без да имате лихви.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/06/28 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1620 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки