Barclays ще наеме 150 служители от Европа като част от плановете си за Brexit

      Публикувано на Wednesday, 19 September , 2018      87 Прегледа     
Barclays ще наеме 150 служители от Европа като част от плановете си за Brexit

  • Лондон

Една от най-големите банки във Великобритания – Barclays, ще създаде 150 нови работни позиции в континентална Европа като част от плана на компанията, свързан с излизането на страната от Европейския съюз (ЕС), споделят водещи банкери, цитирани от Bloomberg.Новонаетите служители ще бъдат допълнение към 150-е настоящи позиции в Обединеното кралство, които банката ще премести в Дъблин, заяви изпълнителният директор на ирландското звено на компанията Кевин Уол.

Barclays е избрала Ирландия като основен европейски хъб след Brexit.

„Търсим около 150 нови позиции в Европа, които ще бъдат създадени в резултат на изграждането на този хъб“, заяви Уол.

„В сравнение с броя на служителите, които работят във Великобритания и ЕС като цяло, този брой е незначителен“, добави той.

Най-големите световни банки вече работят върху плановете си, свързани с Brexit и разтрогването на досегашните договорености между ЕС и Великобритания.

Въпреки че главният преговарящ за Brexit Майкъл Барние наскоро заяви, че е реалистично сделката за оттеглянето от блока да се договори до осем седмици, кредиторите продължават да градят плановете си с очаквания за един неясен и хаотичен край на този процес.

Има много големи рискове пред банките, които са наели хиляди служители (банкери и търговци) в Лондон, възползвайки се от липсата на търговски бариери в рамките на ЕС.

Заместник-председателят на международната инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co. Марк Гарвин приема „сценарий без сделка“, като представителите на Citigroup Inc. и Barclays правят планове върху подобна основа.

Brexit ще засегне стотици служители на JPMorgan, включително и работещите в нея британци, както и онези, които може потенциално да бъдат преместени от Лондон.

Инвестиционната банка вече е поискала няколко десетки служители да се преместят в европейските ѝ офиси преди Великобритания да напусне ЕС през март 2019 г.

Мнозинството европейски служители от Citigroup като цяло са базирани извън Обединеното кралство, но въпреки това нюйоркската банка очаква поне 150 работни позиции да бъдат засегнати от Brexit.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/19 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
88 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки