Барние: Brexit без сделка става все по-вероятен

      Публикувано на Wednesday, 3 April , 2019      275 Прегледа     
Барние: Brexit без сделка става все по-вероятен

  • Брекзит

Вариантът за Brexit без сделка става все по-вероятен.

Това заяви главният преговарящ от Европейския съюз Мишел Барние, след като снощи британските депутати отново отхвърлиха предложените алтернативи на сделката за Brexit.С най-малко гласове, само три, беше отхвърлен вариантът за митнически съюз с 27-те.

Ако не бъде договорено нещо ново, Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 12 април, без сделка.

Британското правителство се събира днес, за да реши какви действия да предприеме оттук нататък. По всяка вероятност парламентът в Лондон ще проведе в сряда нова серия от гласувания за Brexit.

„Ако Обединеното кралство още иска да напусне Европейския съюз по един подреден начин, тази сделка е и ще бъде единствената възможна. Досега Камарата на представителите последователно отхвърля напускането без сделка. И все пак, единственият начин да се избегне Brexit без сделка е и ще бъде чрез постигането на позитивно мнозинство. Ако британският парламент не гласува в близките дни в подкрепа на сделката, ще останат само две опции – напускане без споразумение или искане на по-дълго отлагане на чл. 50. Отговорност на британското правителство е да избере между двете възможности”, каза Барние.

Етикети:
Категория Брекзит | 2019/04/03 последна редакция в 12:33 PM
Източник : Нова ТВ | Снимка : Google
276 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки