Начало BG Лондон Бенефитите в Англия -мит и реалност

Бенефитите в Англия -мит и реалностКатегория BG Лондон | 2016/11/20 at 9:00 AM | 243
Коментари ->> Добави Коментар
Струмен Паунов

Alex Development Ltd.www.alexdevelopment.co.uk

www.e-vesti.co.uk

www.bgvestnik.co.uk

Бих желал с тази малка статия накратко да коментирам някои въпроси около бенефитите, които българите в UK имат право да получават.

На всеки е ясно, че живеем в друга държава, различна от нашата България. Тогава и  правилата за живота ни в тази друга държава се различават от общоприетите правила в България.

Животът ни в UK и Лондон е скъп, все пак Лондон е един от най-скъпите градове в света, и държавата Великобритания е решила да може да подпомогне живота на всеки, който има право на това с инструмента бенефити (помощи).

Няма да влизам в подробности кой има право, на какво има право и т.н., искам да коментирам тук факта бенефити.

Ако като българи имаме право на бенефити не ми е ясно защо чакаме и не ги взимаме. Говоря с хората, които познавам в Лондон, с клиентите ми, с новодошли и дошли преди години – нагласата на всички е ако може да взимат бенефити, но някой друг да им уреди документите. Не са склонни да потърсят информация, да се консултират, чакат някой друг да им свърши работата и някой друг да им изкара бенефитите, а те само ако може да си ги получават. Продължавайте да чакате, другите, които не чакат ги взимат с години. Порядъка на сумите, които могат да се взимат като бенефити зависи от всеки конкретен случай и от уменията и подготвеността на консултанта, който Ви урежда бенефитите. Няколко стотици паунда на месец не са излишни на никого, нали ?

Българите не знаят какво се изисква и какво трябва да направят и чакат някой да уреди/направи/изработи на някой познат бенефитите и след това и те са готови да подадат, за да взимат и те. Това е психиката на българина – не се доверява лесно, още повече на българин в чужбина. А след многото промени сега и гледането на всеки документ под лупа взимането на бенефити става все по-трудно, но не и невъзможно.

И накрая- българите в Лондон и UK  имат право на бенефити- хора, взимайте като ви дават. Докато ни дават, че никой не знае какво ни чака.

 Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама