BG британец или UK българин?

      Публикувано на Friday, 29 September , 2017      375 Прегледа     
BG британец или UK българин?

  • BG Лондон

инж. Струмен Паунов

www.alexdevelopment.co.ukПреди много много години както много други и аз пристигнах на автогара Виктория с 300 лири в джоба и много надежди за по-добър живот за мен и семейството ми, без да познавам дори един човек, на когото да разчитам в Лондон.

Оправих си всички необходими документи, работих на две и на три работи и оцелявах някак.

Минах през много, много премеждия с една цел- по-добър живот за мен и семейството ми. Сега като се замисля сякаш беше някаква хубава приказка, една мечта, която ми се виждаше далечна и неосъществима.

Не се повлиях нито за минутка от мнението на другите българи около мен, на които не им трябвал британски паспорт, или защото било скъпо, или защото не си струвало. Търсех упорито моето си място под слънцето. Стигнаш и до паспорта.

Преследвах целта си упорито като спазвах всички законови изисквания на държавата, която ме прие и ми даде шанс да се развивам както аз желая.

Лондон и Великобритания ми дадоха всичко, което България ми взе. Тук в Лондон се чувствам свободен и на мястото си, имам работата и любовта на семейството си.

Сега вече с два паспорта си задавам въпроса какъв съм-български британец или британски българин? Нямам никакво раздвоение по въпроса-и от двете по малко. Но си оставам завинаги Българин!

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/09/29 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
376 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки