Начало BG Лондон БГ училище ,, Св. Климент Охридски“ гр. Годалминг, Съри

БГ училище ,, Св. Климент Охридски“ гр. Годалминг, СъриКатегория BG Лондон | 2016/02/03 at 5:46 AM | 115
Коментари ->> Добави Коментар

Обновена информация за учебната 2015/16 годинаБългарско училище “Св. Климент Охридски”, гр. Годалминг, Съри

Broadwater School,  Summers Road,  Godalming,  Surrey, GU7 3BW

На 04.11.2010 година в град Годалминг, графство Съри врати за своите първи ученици отвори ново българско училище. Целта на училището е да обучава български деца и деца от смесени бракове с българско самосъзнание на роден език, четене, писане .

Утвърждаването на българската култура, изучаването на родната история и традиции са неотменна част от учебно-възпитателният процес на учениците ни. Учебните занимания се провеждат в събота, по програма отговаряща на изискванията на Министерството на образованието и науката на Република България за българските училища в чужбина.

Програмата за обучение включва часове по Български език и литература, Роден край, Човекът и обществото, История и География на България. Като извън класни форми на обучение през настоящата учебна година учениците ни имаха възмозност да  се включат в клуб ‘’Аз съм българче’’ и  арт клас.

Разполагаме с учебници, учебни тетрадки и помагала удобрени от МОМН. За учебната 2015/16 година в училището ще се обучават деца от първи до шести клас и деца в предучилищна група.

Критерий за записване в определен клас е степента на владеене на български език в писмена и говорима форма.

Училището се помещава в сградата на Broadwater school – Godalming. Използваме кабинетите  по чуждоезиково обучение, които са оборудвани с интерактивна дъска, прожектор, ползваме интернет и мултимедийна програма за по-пълноценно и качествено представяне на учебният материал. Училището разполага  и с електронни учебници. За удобството на родителите има безплатен паркинг, а в непосредствена близост  се намира Godalming Leisure Centre.

Училищен ръководител е  госпожа Mилена Тонкова, специалист по българска фиология и преподавател по български език и литература.

Издръжката на  училището  се осъщетвява чрез финансиране по 334 Постановление на Министерски съвет на РБ, както и от таксите за обучение заплащани от родителите на учениците. Училището е пълноправен член на Асоциацията на българските училища в чужбина.

За контакти:

1/ Петър Минчев – Административен директор

Тел: 01483418933; Мобилен: 07958498217; E-mail: pminchev@btinternet.com

2/ Диляна Александрова – Финансов дирекрор

Тел: 01252721585; Мобилен: 07799768768; E-mail: Diliana1977@yahoo.com

Адрес за кореспонденция:

Mr. Petar Minchev, 9 Oakley House, Long Gore, Godalming, Surrey, GU7  3TJЕтикети: # # # #

Категория BG Лондон | 2016/02/03 at 5:46 AM
116 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама