Начало Свят “Би Би Си” казва “НЕ” на пластмасата

“Би Би Си” казва “НЕ” на пластмасатаКатегория Свят | 2018/02/20 at 8:00 AM | 95
Коментари ->> Добави Коментар

„Би Би Си“ обяви тристепенен план за премахване на пластмасови „продукти“ за еднократна употреба – вилици, лъжици, чинии, както и максимално „дистанциране“ от найлоновите торбички.

До края на тази година кампанията има за цел да освободи Британия от пластмасовите прибори за еднократна употреба, предимно от заведенията за бързо хранене.В крайна сметка, компанията цели цялостното пречистване да завърши до края на 2020-та година.

„Би Би Си“ привлече проблема с пластмасовото замърсяване на вниманието на много хора. Щетите, които причиняват на околната среда представляват заплаха за фауната, растителния свят, както и за Земята.

Тони Хол, генерален директор на „Би Би Си“, каза: „Пластмасата отнема стотици години, за да се разгради в околната среда и представлява заплаха за животните, които могат да я объркат за храна или да получат физическа травма. Бях шокиран да видя какви могат да бъдат щетите причинени от пластмасовите продукти и найлоновите торбички, вече под формата на отпадъци. Ние всички трябва да направим нещо, за да се справим с този проблем и аз искам „Би Би Си“ да поеме пътя.“

Проучванията на британския радиосъобщителен и телевизионен комплекс показаха, че първата стъпка ще бъде да се изземат запасите от различни заведения, столови и магазини в Обединеното кралство. Освен това, компанията ще проведе разговори с доставчици през следващите месеци, за да прецени къде могат да бъдат осъществени допълнителни промени.

Ще бъде предложено създаването на доброволни кампании за почистването на плажовете из страните на Стария континент, които „разполагат с такива“.

Не закъсняха и негативните изявления. Докато и природозащитнците приветстваха фокуса върху замърсяването, мнозина изтъкнаха, че в плановете на правителството липсват основни правни основания, за да се направи „такъв мащабен спад“ на потреблението на пластмаси в страната. Както и за Европа, без другите държави да са изразили мнение.

„Но повишаването на осведомеността е само първа стъпка, така че наистина е окуражаващо да видим, че се предприемат такива действия и, че проектът е за две години, а не за 25, както Тереза Мей обмисляше.“, добавиха скептиците.Етикети: #

Категория Свят | 2018/02/20 at 8:00 AM
96 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Топ Новини | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама