Биковете на пазарите в Европа набраха сила

      Публикувано на Tuesday, 26 May , 2020      1007 Прегледа     
Биковете на пазарите в Европа набраха сила

  • Бизнес

Протестите в Хонконг продължават. Хората излязоха на улиците, за да противопоставят на въвеждането на новите закони за сигурност, които според тях застрашават свободата на словото.

Демонстрациите дойдоха ден, след като американското министерство на търговията добави нови 33 компании към черният списък, с който американски фирми не могат да извършват бизнес.
Американските фондови борси останаха затворени в понеделник поради честването на Деня на загиналите във военни конфликти в САЩ.

Биковете на пазарите в Европа набраха сила, след като множество страни постепенно продължават да отварят своите икономики. Испания, която е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни, заяви, че плажовете и хотелите в страната ще бъдат отворени за чуждестранни туристи през юли.

В Италия повечето фитнес зали и басейни отвориха врати, докато Франция предстои да прeдстави следващата фаза за възстановяване на икономиката си тази седмица.

В другата част на света Япония отмени извънредното положение в цялата страна. Въпреки лошите данни за брутния вътрешен продукт на Германия, немският индекс DAX успя да се покачи с над 3% до 11 391.

Lufthansa и MTU Aero Engines бяха най-печелившите компании в Германия през изминалата сесия, като успяха да се покачат респективно с 6% и 7%. Френският индекс CAC40 от своя страна нарасна с 2% до 4 539, сочи дневният бюлетин на “Елана Трейдинг“.

Светът все още не е достигнал пиковото търсене на петрол, заяви в понеделник ръководителят на Международната агенция по енергетика (IEA), очаквайки, че рано или късно потреблението на петрол ще се върне към нивата от преди кризата.

Петролът направи корекция след негативното движение, причинено от напрежението между САЩ и Китай. Фючърсните контракти на WTI и Brent се покачиха с над 1% през изминалата сесия.

Цените на благородните метали се понижиха в понеделник, след като признаците на икономически живот в Европа насърчиха инвеститорите към по рисковите активи. Златото поевтиня с 0.3% спрямо USD.

Акцентите днес

Икономически данни – САЩ

Днес ще бъдат представени данни за потребителското доверие в САЩ. То измерва нивото на доверие на потребителите в икономическата дейност. Водещият показател прогнозира потребителските разходи, които стоят в основата на икономическата активност.

Инструменти на фокус

Acceleron Pharma Inc. – Дневна

Акциите на биофармацефтичната компания продължават възходящото си движение. Цената им отскочи от 50 периодната експоненциална средна.  Предстои да видим повторен тест на 50 ЕМА, която се намира около нивото на тренд линията.

USD/CHF – 8 часова

Валутната двойка се намира в период на консолидация от началото на април. Цената е ограничена между нивата 0.9795 и 0.9592 и многократно пресича 50 периодната експоненциална средна. Линиите на бавния Стохастик се пресякоха, давайки ни сигнал за продължение на низходящото движение.

XAG/USD – Дневна

Цените на благородните метали спаднаха през изминалата сесия, след като множество инвеститори захвърлиха сигурността на металите и потърсиха по-рискови активи като акциите. Спот курсът на среброто срещу долара успешно успя да пробие 200-периодната експоненциална средна и достигна стойност на осцилатора RSI от 80, което е сигнал за прекупен пазар. Възходящото движение бе ограничено от предходен връх около 17.57.

France 40 – Дневна

Френският индекс успя да покрие част от загубите си, след като спадна с над 40% от върха си около пандемията. Възходящото движение бе ограничено около нивото 4 568, като фалшивият пробив на нивото бе ограничен от 50 периодната експоненциална средна. Франция предстои да представи следващата фаза за възстановяване на икономиката си тази седмица. Индексът затвори около най-високите си стойности за деня.


Етикети:
Категория Бизнес, Свят | 2020/05/26 последна редакция в 11:00 AM
Източник : | Снимка :
1008 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки