Начало Свят Бил Гейтс: Супербогатите като мен трябва да плащат по-високи данъци

Бил Гейтс: Супербогатите като мен трябва да плащат по-високи данъци

Бил Гейтс


Категория Свят | 2018/02/19 at 12:00 PM | 98
Коментари ->> Добави Коментар

Основателят на софтуерния гигант Microsoft Бил Гейтс обяви, че супербогатите хора като него трябва да плащат по-високи данъци, съобщава CNN.

“Аз трябва да плащам по-високи данъци“, подчерта Гейтс, който е вторият най-богат човек в света след собственика на “Амазон” Джеф Безос.“Платих повече данъци, над 10 млрд. долара, в сравнение с всеки друг, но правителството трябва да изисква хората в моята позиция да плащат значително по-високи данъци“, настоя Гейтс, чието богатство се оценява на над 90 млрд. долара.

Гейтс също така разкритикува данъчната реформа на американския президент Доналд Тръмп и заяви, че хората от групата с най-високи доходи ще имат най-голяма полза от нея.

Хората, които са по-богати, ще получат много повече ползи от средната класа или онези, които са бедни, а така това противоречи на общата тенденция, която бихте искали да видите, където социалните помощи стават все повече, а хората на върха плащат по-високи данъци”, коментира още мултимилиардерът.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/02/19 at 12:00 PM
99 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама