Бизнес комисията на британския парламент ще разследва фалита на “Томас Кук”

      Публикувано на Thursday, 26 September , 2019      1002 Прегледа     
Бизнес комисията на британския парламент ще разследва фалита на “Томас Кук”

  • Лондон

Бизнес комисията към парламента на Обединеното кралство започва разследване относно фалита на туристическата компания “Томас Кук” (Thomas Cook) и ще се стреми да разпита мениджмънта на фирмата по въпроси като възнагражденията на ръководния състав и счетоводните практики, съобщава Ройтерс.
“Томас Кук”, най-старият туроператор в света, изпадна в несъстоятелност в ранните часове на понеделник, нанасяйки сериозен удар върху собственици на хотели, туристически обекти и курорти по целия свят.

Фалитът на компанията също така накара британското правителство да започне най-голямото репатриране (на британски туристи) в мирно време.

“Основните участници в печалната кончина на най-старата туристическа фирма във Великобритания трябва да бъдат изправени пред публична проверка и да бъдат държани отговорни за действията си,

преди компанията да се разпадне“, заяви Рейчъл Рийвс, председател на Комисията по бизнес, енергетика и индустриални стратегии (BEIS) към Камарата на общините..

Изслушванията на доказателства около краха на “Томас Кук” се очаква да започнат през втората половина на октомври.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/09/26 последна редакция в 7:47 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1003 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки