Бизнесът бесен заради плановете на Тереза Мей за Брекзит без сделка

      Публикувано на Wednesday, 19 December , 2018      252 Прегледа     
Бизнесът бесен заради плановете на Тереза Мей за Брекзит без сделка

  • Брекзит

Британският бизнес отправи смразяващо предупреждение към депутатите, че рискуват да потопят в хаос лошо подготвената икономика, ако не престанат с игрите си в Уестминстър и да подкрепят сделката, която премиерът предлага за излизане от Евросъюза, пише вестник The Guardian.След като министрите се споразумяха за драматична ескалация на подготовката за Брекзит без сделка, включително и подготовката на 3 500 въоръжени военни от армията в режим standby, лидерите на петте водещи работодателски групи във Великобритания обявиха, че не са готови за подобен изход.


След като сделката, която Тереза Мей предлага, няма да се гласува преди средата на януари 2019 и при значителна съпротива от страна на парламентаристите от нейната собствена партия, във вторник кабинетът имаше тричасово заседание, на което се реши да се премине към готовност за излизане без сделка.


От хазната ще се отделят допълнителни средства в размер на 2 милиарда паунда за различните ведомства от „Уайтхол“ 25 (административният комплекс на британското правителство – бел. ред.) за следващата финансова година, като готовност да се посрещне Брекзит, включително и сценарият без сделка.

Планираните мерки съдържат допълнителни 3 000 нови места в митническите служби и в правителствената Агенция „Приходи и митници“ на Нейно Величество, което означава наемане на стотици гранични служители.

Петте бизнес организации – Британската търговска камара, Конфедерацията на британската промишленост, Институтът на директорите, Федерацията на малкия бизнес и Федерацията на британските манифактуристи , обявиха, че са ужасени от битките в Уестминстър, с които отложиха важния вот за плана на премиера чак за средата на следващия месец,предава Фокус.

Тяхното изявление ще укрепи мнението на Даунинг стрийт, че депутатите или трябва да приемат сделката на министър-председателя през новата година или да се изправят пред икономически хаос.


“Отговорността сега за намиране на път лежи направо върху раменете на 650 депутати в парламента“, се казва в изявлението на бизнес организациите. “Никой не иска да се продължава с несигурността, но всеки трябва да помни, че бизнесът и общностите се нуждаят от време, за да се приспособят към следващите промени.“

Етикети:
Категория Брекзит | 2018/12/19 последна редакция в 10:00 AM
Източник : pik.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
253 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки