Начало Спорт Благой Георгиев приключва с футбола, омръзнал му

Благой Георгиев приключва с футбола, омръзнал му

Благой Георгиев


Категория Спорт | 2017/12/30 at 12:26 PM | 288
Коментари ->> Добави Коментар

Джийзъса наскоро напусна “Оренбург” изненадващо наскоро, а причината е фактът, че му е омръзнало да играе футбол.

36-годишният футболист обясни:Благо, тръгна си от руския “Оренбург”. Каква бе причината?

– По принцип имах договор за още година и половина. Претърпях операция на лявото коляно. И преди, а и след това, наблюдавайки нивото на Първа лига, усетих, че това не е за мен. Всъщност най-важното в случая е нещо друго. Усетих, че нямам желание да играя На 36 г. съм и винаги съм смятал, че ще съм до по-късно по терените. Освен това се чувствам много добре физически. Вече обаче не виждам никакъв смисъл.
 
Значи ли това, че приключваш с футбола и слагаш край на кариерата си?
– Знам, че във футбола и въобще никога не трябва да се казва никога. За да съм честен обаче, трябва да ти призная, че вече не ми се играе и към този момент приключвам с футбола. Винаги съм обичал тази игра. Целият ми живот е свързан с нея. Вече обаче не изпитвам удоволствие от футбола, което е най-важното Няма смисъл да правиш нещо, от което не изпитваш удоволствие, ако можеш да си го позволиш, разбира се. Просто в последните 2 месеца тази идея узря у мен и вече съм наясно какво искам.
Тъй като това е изненадващо, да го кажем пак в прав текст – Благо Георгиев спира да играе.
– Да, нямам желание за футбол. Освен липсата на удоволствие от играта обаче има и други неща, които спомогнаха за решението ми. На първо място това е семейството ми, на което е крайно време да обърна много повече внимание. Започнах и да се занимавам с нови неща. Това са проекти, които ангажират и човек трябва да е сериозен, щом се е захванал с тях.
 
Ще разкриеш ли за какво става дума?
– Всичко е в много начален етап. Идеите тепърва ще се развиват. Не искам да навлизам в подробности. Мога само да кажа, че въпросните проекти са много далече от футбола и са свързани с Русия. Работя по тях с близки за мен хора. Човек трябва да се развива. Дадох си сметка, че изкарах много време във футбола. Затова и се впускам в тези нови начинания. Повтарям, че са изключително сериозни. Може понякога да изискват ангажираност по цял ден. Естествено, няма какво да крия, те са свързани с планове за добра финансова възвращаемост. Въпреки че към момента съм спокоен в това отношение благодарение на футбола. Именно това спокойствие и необремененост обаче ми дават свободата да се развивам в други насоки.
 
Все пак имаше ли предложения, след като стана ясно, че си свободен агент?
– Да, обадиха ми се от 3-4 клуба, руски. Имаше и от Висшата лига. Аз съм сигурен, че “Оренбург” ще се върне в нея за следващия сезон. Като го няма вече удоволствието обаче, няма смисъл. Винаги съм играл със страст. Няма я. Аз и през лятото получих предложения. И от европейски първенства, а и от другаде. Да ида да играя в Китай или някъде другаде? Не, това не е за мен А и може би казах прекалено малко за семейството. Не че съм свикнал да говоря много за него. Дълги години то стои на заден план заради футбола. Сега ще поправя това нещо. Искам да се отдам на близките си и да прекарвам колкото се може повече време с тях.


Етикети: # # #

Категория Спорт | 2017/12/30 at 12:26 PM
289 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дир | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама