Българи и румънци пътуват без визи за Канада

      Публикувано на Friday, 1 December , 2017      52 Прегледа      Коментари Добави коментар
Българи и румънци пътуват без визи за Канада

  • Свят

Българите и румънците от 16 часа днес могат да пътуват без визи в Канада.

Новите правила важат за кратки посещения до 6 месеца с цел туризъм или бизнес.

Отпадането на визите обаче не засяга лицата, които искат да работят или учат в страната.

Българите, които пътуват със самолет до Канада, ще трябва да получат предварително одобрение чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване до страната /eTA/. Разрешението е валидно за срок от 5 години.

Онези, които вече имат издадена валидна виза за Канада, могат да продължат да пътуват с нея, без да е необходимо да кандидатстват за одобрение /eTA/. Тези, които вече имат издадено такова разрешение, могат да продължат да пътуват докато то изтече.

Българските граждани, които влизат на територията на Канада през сухопътните или морските граници на страната, не се нуждаят от предварително одобрение през eTА.

Продължителността на разрешения престой при пътуване без виза може да бъде до 6 месеца и се определя от канадските гранични власти при влизане в страната.
Молба за еTA българските граждани могат да подават само на официалната електронна страница на правителството на Канада – Canada.ca/eTA .

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел определи решението за отпадането на визите като силен сигнал за българските и румънските граждани, и за външния свят, че Европа е обединена и непоколебима и че няма втора класа европейци.

http://dnes.dir.bg/

Етикети:
Категория Свят | 2017/12/01 последна редакция в 11:00 PM
Източник : | Снимка :
53 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки