Начало България Българи са блокирани в Румъния заради отклонен полет

Българи са блокирани в Румъния заради отклонен полетКатегория България | 2018/02/27 at 9:00 AM | 117
Коментари ->> Добави Коментар

На летището в румънския град Тимишоара от снощи е блокирана голяма група българи.

Те са летели с полет на “Райънеър” от Лондон, който е трябвало да кацне снощи в 20.15 в Пловдив. Заради лошите метеорологични условия обаче самолетът е бил пренасочен първо към летище София, а впоследствие е кацнал в Румъния, съобщи БНТ.По думите на бедстващите към този час нямат информация от авиокомпанията кога и дали ще могат да отпътуват.

Досега не са получили съдействие и от консулската служба на България в Тимишоара, казват пътници пред БНТ.

От българското консулство в Румъния казаха, че ситуацията ще бъде разрешена в рамките на деня. “Работим по казуса с кацането на българските граждани в Тимишоара. Има два автобуса, изпратени да вземат хората, но част от тях не се качиха по неясни причини”, каза пред БНТ консулът на България в Букурещ Мирчо Иванов. Пред БНР той увери, че ваучери за храна са осигурени два пъти на чакащите, а почетният консул в Тимишоара се е ангажирал да посети българите на място и да окаже съдействие.

“Очакваме и връзка с представители на “Райънеър”. Поради метеорологичните условия нямаше как да изпратим на място дипломатически представител”, каза още консулът.

От “Райънеър” казали, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, за да излязат с решение на ситуацията.

“Не искаме автобуси, защото пътят е много зле. Автобусите, които ни предлагат, са много зле. Не сме лигави, но това са 800 километра. 10 часа се пътува в нормални условия, а в момента условията са ужасни
Бяхме около 160 – 180 души, но една група тръгна с автобус. В момента сме около 120”, каза пред БНР Величка Божерикова, една от пътничките.

“Активно търсим връзка с авиокомпанията, която да ни предостави информация как ще бъдат транспортирани българските граждани до крайната дестинация”, увери консулът. “Доколкото разбрах от летищните власти, 23-ма души – майки с деца, са били настани в хотел, а останалите 90 са на летището. 62-ма души са били транспортирани с автобус”, информира той.Етикети: # #

Категория България | 2018/02/27 at 9:00 AM
118 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама