Начало България Българинът застрахова най-често колата си

Българинът застрахова най-често колата сиКатегория България | 2018/06/25 at 9:00 AM | 140
Коментари ->> Добави Коментар

Най-масовите застраховки в България са автомобилните, което не е изненада и е тенденция през последните години.

Основно перо е застраховката „Гражданска отговорност“ заради задължителния й характер, както и застраховките „Каско“.Застрахователната култура на българина е приоритетно насочена към обръщане на внимание на автомобила си, но ръст вече за забелязва и в други сфери.

Това каза Жени Ангелова, директор в застрахователна компания пред телевизия “Блумбърг”. Според нея, през миналата година прави впечатление ръстът при имущественото застраховане.

Една от причините за това са благоприятните условия за взимане на ипотечен кредит, но също така и това, че хората все повече обръщат внимание на недвижимото си имущество в светлината на честите природни бедствия през последните години.

Ръст бележат и застраховките „Живот“, като причина за това донякъде са ниските проценти по депозитите в банките, както и това, че като цяло не сме запознати с по-алтернативни форми на инвестиции, което прави подобен вид полица добре приета като инструмент за създаване на сигурност.

Ръст има и в здравните застраховки, като тук преобладават тези, правени от компании за техните служители, като това все повече се превръща в инструмент за задържане на кадри. Покачване има и в бизнес застраховките.Етикети: # # #

Категория България | 2018/06/25 at 9:00 AM
141 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дир | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама