България е изключително добро място за стартиране на бизнес

      Публикувано на Friday, 5 February , 2021      744 Прегледа     
България е изключително добро място за стартиране на бизнес

  • Бизнес

Автоматизацията на част от дейностите в търговския, производствен, финансови и застрахователен сегмент, има за цел да предостави крайни решения за цялостна дигитална трансформация на бизнеса.

По този начин се предоставя повече свободно време на служителите в тези компании, което може да се вложи в създаването на добавена стойност на бизнеса, вместо да се губи време в монотонни задачи.
Това обяви Красимир Кръстeв, основател на RPA Consulting.

Компанията е първата в България, фокусирана върху разработка на cross-platform RPA решения за крайни клиенти или т.нар. софтуерни роботи. Основана през 2016 г., досега компанията е разработила над 100 автоматизации за клиенти в България и чужбина, а в края на миналата година RPA Consulting привлече инвестиция от близо 1 млн. лева.

Кръстев коментира, че подобен капитал се привлича с добри решения, много работа, позитивни мнения на клиентите и с ясни планове за бъдещето.

„Искаме да направим технологията достъпна за малкия и среден бизнес, като също така искаме да се развиваме активно в Източна Европа активно и не на последно място, да предлагаме решенията в полза на преодоляване на последствията от Covid кризата“, посочи Кръстев.

По думите му автоматизацията може да се приложи в почти всички бизнеси, защото всяка една фирма, следвайки естествения си растеж, натрупва т.нар. операции, които много често не водят до добавена стойност.

„Например оперативното счетоводство може да се извършва от софтуерни роботи, други подобни дейности са управлението на складови операции, както и управлението на поръчки и доставки. Важно уточнение е, че ние не говорим за намаляване на персонала, а напротив – за освобождаване на служителите така че те да могат да имат повече време да правят това, в което са добри, вместо да извършват рутинни действия ежедневно“, пояснява Кръстев.

По думите му средата за бизнес в България е предизвикателна от една страна, но има и своите позитиви от друга.

„България е изключително добро място за стартиране, защото дава сравнително евтини и бързи възможности на една нова компания да следва естествената си еволюция без това да й коства много финанси и време“, коментира още гостът.


Етикети:
Категория Бизнес, България | 2021/02/05 последна редакция в 6:14 PM
Източник : Блумбърг ТВ | Снимка : Google
745 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки