България и Великобритания ще задълбочават двустранните отношения

      Публикувано на Sunday, 23 May , 2021      1077 Прегледа     
България и Великобритания ще задълбочават двустранните отношения


Служебният премиер Стефан Янев се срещна с посланика на Великобритания Роб Диксън.

Двамата са акцентирали върху нуждата от задълбочаване на двустранните отношения по нов начин след излизането на Обединеното кралство от ЕС, включително относно външната политика, отбраната, сигурността и икономиката. 

Специално внимание е обърнато на възможностите за по-тясно сътрудничество по Инициативата „Три морета“.

В хода на разговора е обсъдена и темата за европейската перспектива на Северна Македония. Янев е използвал възможността да изложи категорично и подробно българската позиция по въпроса, защитаваща пред партньорите българския национален интерес.

Етикети:
Категория България, Лондон | 2021/05/23 последна редакция в 4:53 AM
Източник : Министерски съвет | Снимка :
1078 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки