Начало Спорт България може да стане международен център по художествена гимнастика

България може да стане международен център по художествена гимнастикаКатегория Спорт | 2017/09/06 at 11:49 AM | 59
Коментари ->> Добави Коментар

Президентът Румен Радев посочи, че страната ни може да се превърне в международен център за обучение на състезателки и треньори по художествена гимнастика.

Според Радев успехите на българските спортисти многократно надхвърлят условията, в които те тренират и живеят.Следователно било време държавните институции и бизнеса да обединят усилията си и да инвестират в създаването на модерни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има традиции и успехи на световно равнище.

Това стана ясно по време на среща на президента Радев с треньорите и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на България, които гостуваха в президентството.

Държавният глава подчерта още, че страната ни трябва да се стреми към преустановяване на практиката да се постига “от нищо нещо” и да насърчи както масовия спорт, така и традиционно силните за България спортни дисциплини.

Радев посочи и че в България има реални условия за създаването на международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори. По думите му България има нужда от “дом” на на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички успехи в тази сфера, които да възпитават и вдъхновяват хиляди деца да се занимават със спорт.

По време на срещата се акцентира и върху това, че на практика нямало държава с постигнати успехи в художествената гимнастика, в която да не работят и български треньори.

Президентът се възползва от повода, за да поздрави момичетата за спечелените титли от Световното първенство в Пезаро, Италия. Според Радев резултатите на ансамбъла показват, че несломим спортен дух, трудолюбие и всеотдайност всяко предизвикателство е преодолимо. “Вие обединявате българския народ и безспорните ви победи са повод за национално самочувствие и гордост”, добави президентът.

От своя страна председателят на Българската федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че отношението и подкрепата на институциите ще бъдат голям стимул за българската художествена гимнастика да продължава да вдъхновява и да покорява нови върхове.

Категория Спорт | 2017/09/06 at 11:49 AM
60 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама