България, Румъния, Гърция и Сърбия подписаха Меморандум за Мондиал 2030 и Евро 2028

      Публикувано на Monday, 15 April , 2019      108 Прегледа     
България, Румъния, Гърция и Сърбия подписаха Меморандум за Мондиал 2030 и Евро 2028


Кралев иска до края на годината да се реши за кое първенство ще кандидатстват Балканите

Спортните министри на България, Румъния, Гърция и Сърбия подписаха Меморандум за обща кандидатура на четирите страни за домакинство на Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028. Това стана днес на среща в Солун.
Документът официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура. Меморандумът бе подписан от българския министър на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министъра на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министъра на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей.
Заедно с тях на срещата в Солун бяха и представители да футболните федерации от всяка страна. От българска страна това бе Борислав Михайлов, президент не Българската футболна федерация.

Около 70% от подготовката за евентуално домакинство е свързана със спортната инфраструктура във всяка от четирите страни. Освен заявената политическа подкрепа от страна на всички, след официалното стартиране на подготовката трябва да има сериозни гаранции, че нито една държава няма да се откаже до завършване на процеса – без значение от политическата ситуация в страните.

„Вярвам, че обществото успя да приеме идеята за обща кандидатура за престижен спортен форум, защото това е шанс да направим нещо добро за Балканите, нещо историческо – което ще помогне изключително много за развитието на региона”, заяви Красен Кралев. Според него ключът към успеха на кандидатурата е доброто планиране и реалната преценка на възможностите.
„Подписването на международното споразумение днес е първата стъпка към реализирането на нашата обща мечта”, каза той. Българският спортен министър направи предложение до края на годината да се вземе окончателно решение дали ще кандидатстваме за Световно или Европейско първенство.Етикети:
Категория Спорт | 2019/04/15 последна редакция в 9:00 PM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
109 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки