Начало Лондон България, Румъния и Словения са с по-бърз интернет от Великобритания

България, Румъния и Словения са с по-бърз интернет от ВеликобританияКатегория Лондон | 2018/01/15 at 7:00 PM | 151
Коментари ->> Добави Коментар

Великобритания им по-бавен широколентов достъп до интернет от България, Румъния и Словения,

сочи нов анализ на скоростите на интернет, пише британският таблоид Daily Mail.Изданието добавя, че Обединеното кралство изостава зад много от своите европейски съседи и заема 31-во място от световния списък с интернет скоростите.

Средната скорост на сваляне във Великобритания е 16.51 Mbps, което е почти три пъти по-бавно, отколкото в лидера в класацията Сингапур – 55.13 Mbps.

Същевременно Румъния е на 18-о място, Словения е 25-а, а България – 27-а. Според британския таблоид новите данни ще увеличат натиска върху правителството в Лондон да инвестира повече средства в ускоряването на интернет достъпа в страната.

Според Дан Холдъл, анализатор на потребителските комуникации, който работи в сайта за сравняване на интернет скорости Cable.co.uk, резултатите показват, че Великобритания има уроци, които да научи от Европа. „Тези резултати ни предлагат нова перспектива къде стоим в цифровия свят”, коментира той.

Анализът се основава на повече от 63 млн. тестове на интернет скоростта, които са провеждани в продължение на година. Данните са събрани от услугата за осигуряване на бази данни mLab и са сортирани от Cable.co.uk.

Бавните интернет скорости, особено в селските райони, са сочени като основна пречка пред компаниите там. Британски министри миналия месец официално представиха фонд в размер на 400 млн. паунда (442.3 млн. евро) с цел увеличаване на инвестициите в оптични влакна за достъп до интернет, които да заменят настоящите медни кабели.

Според критици на идеята обаче, инвестицията е само „капка в морето” и трябват повече пари, за да навакса интернет инфраструктурата на Великобритания.

http://www.economic.bg/Етикети: #

Категория Лондон | 2018/01/15 at 7:00 PM
152 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Економик | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама