Начало Спорт Българските щанги окончателно бяха глобени с 250 хиляди долара

Българските щанги окончателно бяха глобени с 250 хиляди долараКатегория Спорт | 2017/12/23 at 3:00 PM | 108
Коментари ->> Добави Коментар

Спортният арбитражен съд в Лозана наложи окончателна глоба от 250 хиляди долара на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) заради допинг скандала от 2015 г., когато целият национален отбор беше хванат с допинг.Решението идва след три дела и близо тригодишна съдебна битка между българските щанги и Международната федерация по вдигане на тежести (IWF).

Съдът в Лозана удовлетвори частично искането на двете страни, след като преди това два пъти се произнасе в полза на българската федерация.

Първоначално международната федерация наложи глоба от 500 хиляди долара за 11-те положителни допинг проби за анаболния стероид станозол.

Освен това българските щангисти не бяха допуснати до летните олимпийски игри в Рио де Жанейро.

Българската федерация обжалва с твърдението, че треньорите и състезатели нямат вина Три независими проверки в лабораториите в Хамбург и Кьолн показаха, че станозолът е попаднал в тялото на българските щангисти заради замърсена партида на хранителната добавка “Трайбест”.

В началото на 2016 г. съдът в Лозана отмени глобата, тъй като тя е била наложена от президента на IWF Tамаш Аян, а той няма такива правомощия. Забраната за участие в Рио обаче остана. Международната федерация веднага наложи нова санкция от 500 хиляди долара, но съдът в Лозана отново я отмени.

От БФВТ съобщиха, че съдът е уважил само частично аргументите, че българските щангисти са станали жертва на чужда небрежност.

https://www.dnevnik.bg/Етикети: # #

Категория Спорт | 2017/12/23 at 3:00 PM
109 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама