Българският – свободно избираем в гимназиите в Турция

      Публикувано на Thursday, 12 April , 2018      18 Прегледа      Коментари Добави коментар
Българският – свободно избираем в гимназиите в Турция

  • Свят

Българският език ще може да се изучава по желание като свободно избираем предмет в турските гимназии с решение на турското министерство на образованието.

Това ще започне през следващата учебна 2018-2019 г., информира Анадолската агенция.

Така за пръв път българският език като избирателна дисциплина бе включен в списъка на изучаваните в турските гимназии чужди езици.

Заявяването и преподаването на чужди езици и на диалектите на майчините езици като избирателни дисциплини в турските учебни заведения е залегнало в турското законодателство.

Освен български от новата учебна година в турските гимназии ще се изучава като избирателна дисциплина и украинският език.

Решението на турското министерство на образованието е обнародвано в турския Държавен вестник и е влязло в сила, пише БТА.

Етикети:
Категория Свят | 2018/04/12 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Днес | Снимка : Google
19 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки