Начало Свят Българският – свободно избираем в гимназиите в Турция

Българският – свободно избираем в гимназиите в ТурцияКатегория Свят | 2018/04/12 at 11:00 AM | 246
Коментари ->> Добави Коментар

Българският език ще може да се изучава по желание като свободно избираем предмет в турските гимназии с решение на турското министерство на образованието.Това ще започне през следващата учебна 2018-2019 г., информира Анадолската агенция.

Така за пръв път българският език като избирателна дисциплина бе включен в списъка на изучаваните в турските гимназии чужди езици.

Заявяването и преподаването на чужди езици и на диалектите на майчините езици като избирателни дисциплини в турските учебни заведения е залегнало в турското законодателство.

Освен български от новата учебна година в турските гимназии ще се изучава като избирателна дисциплина и украинският език.

Решението на турското министерство на образованието е обнародвано в турския Държавен вестник и е влязло в сила, пише БТА.Етикети: #

Категория Свят | 2018/04/12 at 11:00 AM
247 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама