Начало BG Лондон Българското знаме се вя в Enfield

Българското знаме се вя в EnfieldКатегория BG Лондон | 2016/05/02 at 11:38 PM | 142
Коментари ->> Добави Коментар

Ако някой каже, че българите не сме добри в организирането и отбелязването на празниците, то определено няма да е прав. Особено що се отнася до родния събор в Енфилд, който, традиционно тази година, събра стотици българи, решили да се порадват не само на хубавото време, но и на светлия християнски празник Великден.„И миналата година бяхме тук, на хорото. Мога да кажа, че макар да е малко по-далеч от Лондон като дестинация, това място определено има своя чар, да не говорим, че тук има българи от цяла Англия. За нас това е една чудесна традиция и сме горди, че ще я продължим”, сподели един от участниците на мероприятието.

Освен с хоро, празникът е отбелязан и с изложба на картини и народни носии. Стотици българи използваха повода за семеен пикник с децата си, а много от тях развяваха и трибагреника.

http://www.blitz.bg/

Категория BG Лондон | 2016/05/02 at 11:38 PM
143 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама