Bluetooth устройство намира загубени вещи

      Публикувано на Friday, 19 July , 2019      814 Прегледа     
Bluetooth устройство намира загубени вещи

  • Любопитно

Нововъведение в света на технологиите. Bluetooth устройство намира загубени ключове, портмонета, телефони.

Търсачът SpotyPal е едно от последните изобретения на гръцката IT компания Terracom Informatics, а мисията му е да събира, заедно със собствениците загубените им вещи.
Устройството тежи само 10 грама и е с размери 36 мм Х 36 мм, горе-долу колкото една монета.

Създателите му са помислили и за взискателните си клиенти – SpotyPal се предлага в три цвята – червен, бял и черен.

Освен това безпроблемно може да бъде закачен навсякъде – към ключодържател, портмоне, телефон, дори колело; водоустойчив е, а батерията му издържа около 12 месеца.

Всичко, което притежателите му трябва да направят е да свалят приложение на телефона си, да свържат двете устройства с Bluetooth и да разрешат услугите за местоположение.

SpotyPal разполага още със SOS бутон, в случай, че собственикът му се почувства застрашен в даден момент.

Ако той загуби някоя от вещите си, към която е прикачено устройството, е достатъчно да отвори приложението и да позвъни. SpotyPal издава силен звук, чрез който лесно може да бъде локализиран и загубеното да бъде открито. Ако обектът не е в близост до притежателя си, той може да го потърси и с карта, заложена в приложението.

В обратния случай – при изчезнал телефон, SpotyPal има бутон, чрез който да позвъни и мобилното устройство да бъде локализирано.

Търсачът на вещи се продава поединично и в комплект от три или осем устройства, в зависимост от това колко неща имате нужда да съхраните. Цената му пък варира от 29 до 179 евро.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/07/19 последна редакция в 7:47 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
815 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки