Бойни изкуства за справяне със стреса

      Публикувано на Tuesday, 23 April , 2019      1989 Прегледа     
Бойни изкуства за справяне със стреса

  • Любопитно

Трудно е да бъде представен Сергей Полунин без да се пропусне нещо. Ще започнем с най- важното.

Той е вицепрезидент на Федерацията по Армейски ръкопашен бой, с голям опит в реални бойни ситуации.
Той е дългогодишен инструктор по оцеляване и бойни приложни техники на руските части със специално назначение.

Той е потомствен оренбургски казак, носител на държавни и военни отличия.

Той е един от най-близките сътрудници на създателя на Руската Система за Армейски Ръкопашен Бой – легендарния А. Кадочников.

Той е създател на уникална система за работа с тялото и съзнанието, т.н. Система Сварга, в основата на която е възстановяването на естествено заложената у всеки човек свобода на движения и рефлекси.

Запознайте се със Сергей Полунин.

Когато е на 15 години той започа да се занимава с бойни спортове и да се замисля за законите, които движат света около него. Може би затова опредаля Системата Сварга като хармонично взаимодействие както със самия себе си, така и със света, и с противника. В основата на създадената от Полунин система е Златното сечение, или Златната пропорция.

Това е моделът, по който е построен целият микро- и макрокосмос и се среща навсякъде – от структурата на човешкото тяло, отпечатъци, ДНК и т.н., до всяко творение в природата.

Полунин изучава първоначалните, естествени движения на децата, как работят съзнанието им, психологията им и всичко това той обединява в система. Тези движения се променят след шестата година от развитието на човека и връщането към тях е важно за всеки, защото това са движенията,  изначално заложени у всеки от нас. „Трябва да се учим от децата“- убеден е Полунин и допълва, че когато човек се движи по принципите на  Златното сечение, то неговите движения са в синхрон и така може да се справя с напрежението, което възниква при сложни ситуации.

Семинарите на Сергей придобиват все по-голяма популярност извън границите на Русия. Свои последователи той има в Испания, а от няколко години срещите му с българските фенове стават все по-чести. Току- що завърши поредната серия, за да дойде отново следващия месец.

Една от причините е, че Полунин показава не само  бойни изкуства и приложни техники за оцеляване,безконтактния аспект на боя и работа със съзнанието на противника, но и  оздравителни и лечителски практики.

Колкото повече нарежение и агресия показва човек, толкова повече получава. За да можем да решим който и да е проблем в боя или живота, трябва да отидем отвъд него. Боят това е животът в една секунда. А ние трябва да вземем решение и да действаме.

Това е системата на Полунин – психология, нервна система, условни и безусловни рефлекси, съзнателни и безсъзнателни реакции, която надгражда бойните спортове.

Така руският ръкопашен бой се отваря все повече към обикновените хора. Освен за самоотбрана, заниманията с него служат и за активен и здравословен начин на живот, помагат за справяне с ежедневни ситуации.

Сергей Полунин си тръгва от България след успешно завършилите семинари,  за да се върне отново след месец за следващата среща в Камчия. На 28 и 29 август на морския бряг ще подължат заниманията по системата Сварга.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/04/23 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Крос | Снимка : Google
1990 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки