Начало Брекзит Борис Джонсън изрази голямо притеснение, свързано с Лондон, Брекзит и ЕС

Борис Джонсън изрази голямо притеснение, свързано с Лондон, Брекзит и ЕСКатегория Брекзит | 2018/01/15 at 1:24 PM | 162
Коментари ->> Добави Коментар

Великобритания може да остане зависима от Съюза, заяви соченият за наследник на Тереза Мей

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън е споделил пред свои приятели притесненията си, че Обединеното кралство ще приеме сделка за Брекзит, която ще остави страната да зависи от Брюксел, а референдумът за ЕС от 2016 г. – “пълна загуба на време”.Джонсън, един от най-ревностните защитници на Брекзит в британския кабинет, е разглеждан като потенциален наследник на премиера Тереза Мей.

“По-скоро бих останал, отколкото да напусна по такъв начин”, пише вестникът, цитирайки изразеното от Джонсън недоволство пред приятели.

Говорител на министъра на външните работи отказа да коментира информацията. Тереза Мей, която беше в лагера за оставане в ЕС, но се ангажира да изведе страната от ЕС, иска двугодишен преходен период след март 2019 г., когато Великобритания ще напусне ЕС. Но по време на този период правилата на Брюксел ще продължат да се прилагат.

Тя също така иска дългосрочно споразумение за Брекзит, което ще позволи търговия с ЕС, която няма да доведе до търкания. Този план е разкритикуван от някои защитници на Брекзит, тъй като така Великобритания може да напусне ЕС само символично и да остане под правилата на ЕС.Етикети: # # # # # #

Категория Брекзит | 2018/01/15 at 1:24 PM
163 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БЛИЦ | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама