Борис Джонсън призова за край на разделението във Великобритания

      Публикувано на Thursday, 23 January , 2020      2430 Прегледа     
Борис Джонсън призова за край на разделението във Великобритания


Премиерът на Обединеното кралство призова „злобата и разделението“ да останат назад,
след като споразумението за Брекзит премина окончателно през парламента и скоро ще се превърне в закон, пише британското издание London Evening Standard.

Премиерът заяви, че процесът е бил труден и често е чувствал, че може и никога да не бъде завършен, но приветства решението на депутатите в крайна сметка да одобрят споразумението, постигнато по-рано с Брюксел. Джонсън още призова народа на Великобритания да остане единен.

„Понякога се усещаше сякаш никога няма да преминем финалната права, но го направихме. Сега можем да оставим злобата и разделението от последните три години назад и да се фокусираме в това да донесем светло и вълнуващо бъдеще – с по-добри болници и училища, по-сигурни улици и повече възможности в цялата ни страна“, каза той.

Представителите в Камарата на лордовете се опитаха да внесат някои поправки в споразумението, включително свързани с непълнолетните бежанци без придружители, но в крайна сметка техните искания не бяха удовлетворени.

На този етап новото законодателство се нуждае единствено от одобрението на Кралица Елизабет II, след което споразумението официално вече ще е закон и Великобритания формално ще напусне Европейския съюз на 31 януари.

Кралското одобрение се очаква да бъде получено в идните дни, а междувременно споразумението ще бъде гласувано от евродепутатите на 29 януари. Британските депутати в крайна сметка отхвърлиха петте предложения за промени в споразумението, които по-рано бяха одобрени от лордовете, по време на фазата от гласуването, в която един закон преминава през горната и долната камара в Лондон, докато депутатите от тях не стигнат до консенсус.

Камарата на Лордовете реши по-рано, че европейските работници би трябвало да получават физически документи за своето право да останат във Великобритания след Брекзит.

Те решиха и че британските съдилища, с изключение на Върховния съд, няма да могат да отменят европейски закони.

И освен това лордовете одобриха предложението непълнолетните деца на бежанци, които са се озовали в страната да могат да бъдат събрани с родителите си. И трите предложения обаче бяха отхвърлени от депутатите в Камарата на общините.

След това те с лекота приеха окончателно и цялостното споразумение за Брекзит, благодарение на мнозинството от повече от 80 души, което Джонсън си осигури по време на изборите през декември 2019 г.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/01/23 последна редакция в 7:53 AM
Източник : Фокус | Снимка : Google
2431 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки