БРЕКЗИТ БЕЗ СДЕЛКА: Транспортен хаос между Острова и Европа

      Публикувано на Friday, 28 September , 2018      142 Прегледа     
БРЕКЗИТ БЕЗ СДЕЛКА: Транспортен хаос между Острова и Европа

  • Лондон

Излизане на Великобритания от ЕС без сделка може да доведе до прекъсване на автобусните и авиопревози между Обединеното кралство и Европа, гласят документи на британското правителство, цитирани от БГНЕС.От кабинета на премиера днес публикуваха поредния пакет от препоръки към бизнеса и гражданите, ако не бъде постигнато споразумение за условията на Брекзит.

В новия пакет от 24 документа става дума за транспортната сфера, ветеринарните отношения и правилата за маркиране на хранителните продукти.

Първият пакет беше публикуван на 13 септември. „Ако Великобритания напусне ЕС през март 2019 г. без споразумение, притежаващите лицензи авиокомпании на Великобритания и Евросъюза ще загубят автоматично правото да осъществяват пътувания между Великобритания и Евросъюза.

На авиокомпаниите ще им бъде необходимо да получават разрешение за полети между страните в индивидуален план“, гласи документ, цитиран от РИА Новости.

Без споразумение автоматично отпадат от действие издадените на авиокомпаниите лицензи. Също така британското правителство съобщава, че ще разреши на европейските авиокомпании да летят до Острова при негативен изход от преговорите, но такова решение ще зависи от Брюксел – ЕС трябва да намери аналогични огледални стъпки по отношение на британските авиокомпании.

Подобни проблеми ще има и в сектора за международни автобусни превози.

„Британските компании с лицензи за автобусни превози повече няма да могат да очакват автоматично признаване от ЕС на издадените в Обединеното кралство лицензи. Страните от ЕС могат да направят избор и да признаят британските лицензи, което ще запази пътникопотока, но това не е гарантирано“, се казва в препоръките.

На тези британци, които се отправят към ЕС със собствените си автомобили, ще им се наложи да се сдобият със специална международна застрахователна полица. Сега голяма част от тези полици позволяват на британците да пътуват из цяла Европа с колите си без да купуват допълнителни застраховки.

Проблеми очакват и британските собственици на домашни животни, които превеждат през почивните дни и отпуските си в Европа.

При Брекзит без сделка ще им се наложи да се готвят за пътуването поне четири месеца предварително.

При негативен сценария за Брекзит усложнения очакват и британските производители на минерална вода и фермерите, занимаващи се с животновъдство: на тях ще им се наложи отново да преминават през процеса по сертифициране в съответствие с правилата на ЕС. Без сертификат те няма да могат да продават продукцията си в ЕС.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/28 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Нова ТВ | Снимка : Google
143 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки