Начало Лондон Брекзит губещ за Великобритания при всички случаи

Брекзит губещ за Великобритания при всички случаиКатегория Лондон | 2018/02/02 at 7:00 PM | 49
Коментари ->> Добави Коментар

Великобритания ще бъде в неблагоприятна позиция след напускането на ЕСпри всеки възможен сценарий.

Това става ясно от подготвен от британското правителство анализ, който е публикуван от BuzzFeed, информира “Политико”.В доклада се анализират три най-вероятни сценария относно Брекзит – всеобхватно споразумение за свободна търговия с ЕС, излизане от ЕС без споразумение и “мек” Брекзит, който предвижда продължаване членството на страната в Европейската икономическа зона и единния пазар. Установено е, че и при трите сценария Великобритания ще бъде в неблагоприятна позицияпрез следващите 15 г. за разлика, ако остане в блока.

Ако Обединеното кралство напусне съюза без споразумение с ЕС – при този сценарий търговските въпроси ще бъдат разрешавани в Световната търговска организация, икономиката ще се свие с 8% в сравнение с настоящите прогнози.

При споразумение с ЕС като това с Канада икономиката на Обединеното кралство ще се свие с 5 на сто, а при оставане в единния пазар – 2%.

Всеки регион на Острова ще бъде негативно засегнат при всички сценарии. Споразуменията за свободна търговия с други държави няма да компенсират изгубения растеж, според доклада.

Почти всички сектори на икономиката ще бъдат негативно засегнати при всички сценарии, като най-много ще пострада промишлеността, храните и напитките, автомобилите и търговията на дребно. Само селскостопанският сектор няма да бъде засегнат тежко.

Анализът е подготвен този месец от държавни служители на министерството по въпросите на Брекзит и се е предполагало, че документът трябва да остане конфиденциален.

Източник от британското правителство потвърди достоверността на документа пред “Политико”.Етикети: # # #
Категория Лондон | 2018/02/02 at 7:00 PM
50 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама