Брекзит и без споразумение Брюксел – Лондон

      Публикувано на Friday, 27 July , 2018      57 Прегледа     
Брекзит и без споразумение Брюксел – Лондон

  • Брекзит

Британският външен министър предупреди, че има пречки да се постигне споразумение по въпроса за Брекзит в Лондон и рискът Великобритания да напусне Европейския съюз е “съвсем реален”.Това изказване изненада доста анализатори.

Дългогодшният ни дипломат и посланик в Лондон е на мнение, че изказването на британския външен министър призовава Брюксел да подходи по-конструктивно.

“Големият проблем е, че в последните месеци преговорите се водят в Лондон между Лондон и Лондон. Проблемът е огромното вътрешно разделение в британското общество.

Винаги половината британци ще се чувстват излъгани. Вторият голям проблем е несигурността за бизнеса и обществото”, обясни той в предаването Денят ON AIR с Николай Кръстев на Bulgaria ON AIR.

Обсъждането на Брекзит предизвиква все повече скандали, а освен това доведе и до оставки на министри.

Директорът на Института за икономика и международни отношения отбеляза, че не може да се очаква ЕС да приеме на 100% това, за което се договорят британските политици.

Кючуков припомни, че трябва да бъде спазен 2-годишният срок, който изтича на 29 март 2019 г.

И още – преговорите трябва да приключат не по-късно от октомври-ноември, а договорът трябва да бъде задължително ратифициран във всяка една от страните членки на ЕС.

България трябва да направи анализ във всички аспекти, какво ще означава излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, за да е ясно каква да бъде българската позиция.

Етикети:
Категория Брекзит, Лондон | 2018/07/27 последна редакция в 1:26 PM
Източник : Днес | Снимка : Google
58 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки