Начало Лондон Брекзит-министърът Дейвид Дейвис отстранен?

Брекзит-министърът Дейвид Дейвис отстранен?Категория Лондон | 2017/12/29 at 5:24 PM | 392
Коментари ->> Добави Коментар

В британските медии се появиха твърдения, че главният преговарящ за Брекзит Дейвид Дейвис е бил отстранен от преговорите с Европейския съюз. От Министерството за Брекзит обаче отхвърлиха тези твърдения и обвиниха Брюксел, че подава невярна информация, на базата на която е и днешна публикация във вестник „Таймс“, предаде БНР.Министерството, оглавявано от Дейвид Дейвис, смята, че Брюксел се опитва да подкопае преговарящата позиция на британското правителство, разпространявайки твърдения, че той е бил отстранен от преговорите за бъдещето на Великобритания извън ЕС.

Официално Дейвид Дейвис е главен преговарящ на преговорите, които трябва да се подновят следващата година.

Твърди се обаче, че Оливър Робинс, който бе част от преговарящия екип в Брюксел, преди Тереза Мей да го отзове обратно в Лондон като близък съветник по тези въпроси, играе все по-голяма роля в преговорите. Министерството за Брекзит обвини Брюксел, че си играе с огъня като разпространява съобщения, че Дейвис е отстранен и Робинс води лице в лице преговорите с Мишел Барние.

Високопоставен източник от министерството дори заяви, че през октомври на конгреса на Консервативната партия Дейвид Дейвис е предупредил точно за такава опасност от поднасяне от Брюксел на подобни информации.

От Брюксел отрекоха да имат пръст в последните публикации, наричайки ги новини от Лондон. Брюксел обаче призна, че Мишел Барние е бил в много близък контакт със заместничката си Сабине Вейанд, която пък преговаря пряко с Оливър Робинс.

Твърди се, че Барние дори е присъствал на разговори между Робинс и Вейанд.

Премиерът Тереза Мей се намеси пряко по-рано този месец в преговорите за постигането на сделка по първата фаза. Точна дата за подновяване на преговорите още не е определена. Дейвид Дейвис по-рано изрази надежда, че до края на първото тримесечие на 2018 година ще бъдат уточнени детайлите по преходния период, но в самия британски кабинет още няма яснота към какво точно ще се стреми Лондон.Етикети: # # # # # #

Категория Лондон | 2017/12/29 at 5:24 PM
393 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник :  dnes.dir.bg | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама