Брекзит може да излезе много по-скъп за Великобритания

      Публикувано на Saturday, 6 October , 2018      80 Прегледа     
Брекзит може да излезе много по-скъп за Великобритания

  • Брекзит

Очаква се сумата от Лондон за Брюксел да е десетки милиарди евро по-висока от първоначално очакваната


Излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз може да се окаже десетки милиарди евро по-скъпо за Лондон от първоначалните очаквания, пише Business Insider. Причината е, че миналата година обещаните от ЕС разходи, включително за пенсии, са се увеличили значително.Британското правителство настоява, че ще плати на Брюксел общо 39 млрд. паунда (44 млрд. евро) за Брекзит, като сумата ще бъде плащана на постепенно намаляващи траншове до 2064 г. Преговорният екип на ЕС обаче никога не е посочвал конкретна сума, а единствено миналата година анонимен високопоставен европейски източник прогнозира, че може да става дума за 53 млрд. паунда (близо 60 млрд. евро).


Нови данни, представени от европейски финансови ревизори, показват ръст в дълговете и задълженията, които Лондон ще трябва да плати след Брекзит. Европейските обещания за разходи през 2017 г. са достигнали 267 млрд. евро (237 млрд. паунда), докато през 2016 г. са били по-малко – 239 млрд. евро (212 млрд. паунда).


Новината идва в ключов момент от преговорите за Брекзит. Планът на британския премиер Тереза Мей да се избегне въвеждането на твърда граница между Република Ирландия и Северна Ирландия е цялото Обединено кралство да остане в митнически съюз на ЕС, а Северна Ирландия да продължи да спазва правилата на европейския единен пазар.

Очакванията обаче са планът на Мей да бъде отхвърлен от британския парламент, след като срещу него се обявиха бившият британски външен министър Борис Джонсън и бившият британски министър по въпросите за Брекзит Дейвид Дейвис

Етикети:
Категория Брекзит | 2018/10/06 последна редакция в 10:00 AM
Източник : economic.bg | Снимка : Е Вести Лондон
81 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки