Брекзит от тук до края на света

      Публикувано на Friday, 7 June , 2019      1491 Прегледа     
Брекзит от тук до края на света

  • Брекзит

Има нещо общо между излизането на Великобритания от Европейския съюз и края на Света.
И общото не са апокалиптичните картини, които ще се случат, когато настъпи и едното, и другото събитие, а в протяжното очакване да се случат – и Брекзитът, и Апокалипсисът.

И двете се появяват в медиите с конкретно време – за края на Света през последните години имаме 11 дати.

Брекзитът гони цифрите и ако Краят не настъпи по-рано, англичаните може да си тръгнат през октомври. Ако не им мине котка път.

Средностатистическият европеец, в това число и европеецът българин без роднини на Острова, едва ли усеща в този момент някаква драма в досадните и повтарящи се новини за Брекзит. ОК, ще ходим по-трудно до Лондон, но пък ни падат полека-лека цените за Малдивите, Доминикана и Сейшелите, където е доста по-ведро, топло и фотогенично.

Хлапетата да не се надяват, че ще им намалят часовете по английски в училище, нито пък да си мислят, че немският и руският са по-лесни. Английският си остава, освен ако много се смразим с британците покрай развода и нещо го забранят по политически съображения от Брюксел, както навремето от Москва не даваха да четем Солженицин.

Та, Уилям Шекспир и Артър Кларк си остават в библиотечките ни със или без Брекзит. Раздялата обаче ще удари по една категория потребители, която не прави разлика между Шекспир и Гьоте, но се ориентира блестящо в различията между летищата Гетуик, Хийтроу и Лутън, от една страна, и Малпенса и Бергамо, от друга.

Пътуващите с нискотарифните компании. Ако въведат рестрикции за нискотарифните компании, щастието да си европеец се свива някак си като изсушена ябълка.

Ако 31 октомври се сбъдне според пророчествата на медиумите от Брюксел, може да ни секне и притокът на модни блага и евтини стоки за бита, които си набавяме от магазини с онлайн доставки.

Само една от посредническите спедиторски компании, която обобщава поръчки от онлайн търговия във Великобритания, от 27 март до 14 април е планирала шест транспорта, като два вече са приключили, един се обработва, следващите два вече са на път.

А такива компании, които превозват малки пратки с поръчки до България, са няколко.

В хиляди български домове чакат маратонки, бикини, суичъри, бонбони, сокоизстисквачки и куп предмети за бита. Ако след края на Брекзита пуснат пред тия тирове бариери, десетки хиляди българки отново ще трябва да ровят в кошовете на магазините за дрехи втора употреба или да бият път за едни обувки до Одрин.

За съжаление точни указания как да се държим в случай на истински Брекзит още няма. Както няма и алгоритъм за поведение при настъпване на края на света.

Затова можем да минем с универсалното правило: не се кахърете, просто яжте, пийте и си носете новите дрехи.


Етикети:
Категория Брекзит | 2019/06/07 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Монитор | Снимка : Google
1492 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки