Брекзит : По строг граничен контрол и удар за нискоквалифицираните мигранти от ЕС ( ВИДЕО )

      Публикувано на Wednesday, 6 September , 2017      1205 Прегледа     
Брекзит : По строг граничен контрол и удар за нискоквалифицираните мигранти от ЕС  ( ВИДЕО )

  • BG Лондон

Британската имиграционна система след Брекзит ще се насочи срещу нискоквалифицираните мигранти от ЕС, като потенциално ограничи техния брой

Европейските граждани ще бъдат ограничени и от правото на привличане на членовете на семействата им във Великобритания, сочи изтекла документация на правителството, пише The Independent.
Документите от вътрешното министерство на Великобритания сочат как новата система ще даде на правителството правомощия да отказва достъп на гражданите на ЕС и да изисква минимално равнище на доходите на всеки, който желае да остане в Обединеното кралство.

Работодателите също биха могли да бъдат принудени да наемат британци за определени работни места, а достъпът до тях ще бъде отказан за имигрантите, които искат да работят в някои нискоквалифицирани сектори, се посочва в документа.

Документът не е окончателен и някои въпроси ще останат отворени за преговори

В бъдеще само работниците от ЕС, които имат високо ниво на умения, ще получават разрешение да останат в Обединеното кралство повече от 3 години. Има план „да се предостави на висококвалифицираните професии и на лицата, които имат трудов договор от повече от 12 месеца, разрешение от три до пет години, а за други професионалисти – до две години.

Въпреки че не са предоставени точни подробности, документът предлага правителството също така да въведе праг на доходите за някои граждани на ЕС, преди да им бъде разрешено да останат. Документът сочи , че прагът ще бъде “разумен, но специфичен”.

По-строгият граничен контрол установява, че гражданите на ЕС ще трябва да показват паспорт при влизането си във Великобритания, а не националните си лични карти, с които те могат да влизат в момента.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/09/06 последна редакция в 1:34 PM
Източник : | Снимка :
1206 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки