Начало BG Лондон Брекзит: Великобритания ще напусне преговорите, ако ЕС поиска 100 млрд. евро

Брекзит: Великобритания ще напусне преговорите, ако ЕС поиска 100 млрд. евроКатегория BG Лондон | 2017/05/21 at 10:10 AM | 68
Коментари ->> Добави Коментар

Великобритания ще напусне преговорите за уреждането на напускането на страната на Европейския съюз (ЕС), освен ако Брюксел не оттегли намерението си да поиска от кралството 100 млрд. евро „изходна такса“, заяви министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, пише The Sunday Times, цитиран от Фокус.В интервю за изданието министърът каза, че преговорите ще навлязат в „криза“ още в самото начало, тъй като ЕС отказва да води разговори относно бъдещото търговско споразумение, докато Великобритания не се съгласи да плати.

В предупредително изказване към Брюксел Дейвис заяви, че останалите държави членки на общността ще трябва да преосмислят позициите си, ако имат желание са видят прогрес по преговорите и добави, че смята „дори един милиард лири за много пари“.

Източник : pik.bgЕтикети: # # # # # #

Категория BG Лондон | 2017/05/21 at 10:10 AM
69 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама