Брекзит заплашва правата на десетки хиляди британски пенсионери

      Публикувано на Thursday, 18 April , 2019      423 Прегледа     
Брекзит заплашва правата на десетки хиляди британски пенсионери

  • Лондон

Стотици хиляди възрастни британци, живеещи в страните от ЕС могат да се открият в сложна ситуация, ако се разболеят след Брекзит.

Липсата на реципрочни здравни споразумение между ЕС и Великобритания рискува да доведе до това, пациентите, които не могат да си позволят частно лечение да бъдат в правна неопределеност, писа в.”Индипендънт”.Според професора по право от университета в Бирмингам гражданите на Великобритания,

които са живеели дълги години в чужбина няма да може да ползват здравни осигуровки в страната, затова и няма как да се връщат временно в родината си за лечение.

„Това трябва да се реши, иначе ще има проблеми на практика”, смята специалиста.

Много пенсионери, живеещи извън Великобритания няма да имат друг избор, освен да се завърнат за постоянно там.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/04/18 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Интернет | Снимка : Google
424 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки