Начало Лондон Brexit хвърля все по-малка сянка върху пазара на бизнес имоти в Лондон

Brexit хвърля все по-малка сянка върху пазара на бизнес имоти в ЛондонКатегория Лондон | 2018/02/24 at 7:00 PM | 62
Коментари ->> Добави Коментар

Brexit продължава да хвърля сянка на пазара на бизнес имоти в Лондон,

но оптимизмът постепенно изтласква негативните настроения заради наплива на инвеститори от страни извън Европейския съюз (ЕС), показва изследване на юридическата кантора CMS, цитирано от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.Общо 29% от експертите в сектора имат оптимистични очаквания за пазара на бизнес имоти в британската столица.

За сравнение, в миналогодишното подобно проучване с положителна нагласа са били 14% от анкетираните, двойно по-малко спрямо новото проучване.

Малко над една пета от участниците в проучването са дали негативна оценка за пазара. През миналата година обаче делът им е бил 63% непосредствено след референдума за Brexit.

Проучването е проведено през юли сред 350 експерти в сектора на имотите – инвеститори, строители и брокери, които общо контролират активи за над 400 млрд. паунда.

„Оптимизмът за пазара е леко потиснат, но песимистичните настроения бързо изчезват и това вероятно е индикатор, че несигурността около Brexit започва да се замества от повече доверие на фона на възстановяването от шока от референдума“, коментира Кийран Карвальо, който оглавява подразделението за имоти на CMS.

Над 70% от анкетираните експерти смятат, че активите в Лондон са надценени. Пазарът продължава възходящата си посока въпреки несигурността около напускането на ЕС. Обемът на трансакциите е стабилен от миналата година насам и ценовата корекция, която се очакваше след референдума, така и не се случи.

Юридическата кантора е посредник при сделки с китайски инвеститори на стойност над 4 млрд. паунда през последните 12 месеца. Международният капитал продължава да се насочва към Лондон, като купувачите са привлечени от по-изгодния обменен курс на британската лира. Прозрачността на пазара и върховенството на закона също са ключови фактори за привличането на чуждестранни инвеститори.

Три четвърти от сделките с офиси в Лондон през първото тримесечие на годината са осъществени от чуждестранни купувачи, сочат още данните на юридическата кантора. Общо около 90% от чуждестранните купувачи са от китайски произход. Затова и 80% от анкетираните експерти посочват, че азиатските инвестиции ще продължат да се увеличават през следващите две години. През миналата година две трети от участниците в проучването са били на същото мнение.

На второ място след китайците са инвеститорите от Близкия изток, за които две трети от респондентите очакват да увеличат вложенията си на пазара в Лондон.

Извън Лондон Дъблин и Франкфурт са европейските пазари, които са с най-светли перспективи за развитие през следващите 12 месеца, посочва се в анализа на компанията. Това се дължи и на решението на част от финансовия сектор в Лондон да премести някакви свои операции в ЕС, за да не се налага да получава лиценз, за да работи на територията на блока.Етикети: # #

Категория Лондон | 2018/02/24 at 7:00 PM
63 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама