Brexit породи бум на търсенето на ирландски паспорти в Обединеното кралство

      Публикувано на Wednesday, 2 January , 2019      855 Прегледа     
Brexit породи бум на търсенето на ирландски паспорти в Обединеното кралство

  • Лондон

През 2018 г. се забелязва повишаване на търсенето в Обединеното кралство на ирландски паспорти, заяви външният министър на Ирландия.Това вероятно е свързано с наближаването на датата на напускане на Великобритания от Европейския съюз.

Гласуването на Великобритания през 2016 г., с което беше решено да се отдели от останалите 27 държави в блока, породи опасения, че гражданите на Обединеното кралство ще се изправят пред ограничения за правото да работят и да живеят в ЕС, след като на 29 март в сила влезе Brexit.

Броят на британците, кандидатстващи за ирландски паспорти, се е увеличил с 22% до 98 544 през 2018 г., каза ирландският външен министър Саймън Ковъни.

“Ирландският паспорт е ценен документ,” каза той в изявление. Други държави-членки на ЕС, включително Германия, също съобщават за увеличение на броя на молбите за паспорти от Великобритания от 2016 г. насам.

Ирландското гражданство е отворено за британците с ирландски родители или баби и дядовци, според външното министерство в Дъблин.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/01/02 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Актуално | Снимка : Google
856 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки