Британска комисия: Свободното движение от ЕС да бъде прекратено след Брекзит

      Публикувано на Wednesday, 19 September , 2018      123 Прегледа     
Британска комисия: Свободното движение от ЕС да бъде прекратено след Брекзит

  • Брекзит

Британска комисия: Брекзит да сложи край на специалния достъп на граждани на ЕС


Свободното движение от ЕС трябва да бъде прекратено след Брекзит и Великобритания трябва да използва канадска система, при която няма привилегирован достъп до трудовия пазар за граждани от друга държава. Това е поместено в доклад на съветническа комисия по миграцията към правителството на Обединеното кралство, цитиран от The Guardian.В доклада, който има за цел да съветва министрите как да процедират след Брекзит, се признава, че може да не е възможно да се постигне система за неутрална страна, защото Великобритания може да няма пълна свобода в миграционната политика след напускането на ЕС, тъй като окончателната политика ще бъде предмет на преговори с ЕС.


Заключава се, че ако “имиграцията не е част от преговорите с ЕС и Великобритания реши миграционната си система в изолация, ние препоръчваме преминаване към система, при която цялата имиграция ще се ръководи без привилегирован достъп за гражданите на ЕС”.


Пояснява се, че моделът трябва да бъде подобен на използвания в Канада, която има “открит, сърдечен подход в областта на имиграцията, но няма споразумения с други държави за свободно движение“. Към момента гражданите на ЕС свободно влизат и търсят работа на Острова. Свободното движение се възприема като една от основните причини за Брекзит.

Етикети:
Категория Брекзит | 2018/09/19 последна редакция в 9:30 PM
Източник : БЛИЦ | Снимка : Лондон ДНЕС
124 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки