Британска комисия: Свободното движение от ЕС да бъде прекратено след Брекзит

      Публикувано на Wednesday, 19 September , 2018      33 Прегледа      Коментари Добави коментар
Британска комисия: Свободното движение от ЕС да бъде прекратено след Брекзит

  • Брекзит

Британска комисия: Брекзит да сложи край на специалния достъп на граждани на ЕС


Свободното движение от ЕС трябва да бъде прекратено след Брекзит и Великобритания трябва да използва канадска система, при която няма привилегирован достъп до трудовия пазар за граждани от друга държава. Това е поместено в доклад на съветническа комисия по миграцията към правителството на Обединеното кралство, цитиран от The Guardian.

В доклада, който има за цел да съветва министрите как да процедират след Брекзит, се признава, че може да не е възможно да се постигне система за неутрална страна, защото Великобритания може да няма пълна свобода в миграционната политика след напускането на ЕС, тъй като окончателната политика ще бъде предмет на преговори с ЕС.


Заключава се, че ако “имиграцията не е част от преговорите с ЕС и Великобритания реши миграционната си система в изолация, ние препоръчваме преминаване към система, при която цялата имиграция ще се ръководи без привилегирован достъп за гражданите на ЕС”.


Пояснява се, че моделът трябва да бъде подобен на използвания в Канада, която има “открит, сърдечен подход в областта на имиграцията, но няма споразумения с други държави за свободно движение“. Към момента гражданите на ЕС свободно влизат и търсят работа на Острова. Свободното движение се възприема като една от основните причини за Брекзит.

Етикети:
Категория Брекзит | 2018/09/19 последна редакция в 9:30 PM
Източник : БЛИЦ | Снимка : Лондон ДНЕС
34 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки