Начало Брекзит Британска комисия: Свободното движение от ЕС да бъде прекратено след Брекзит

Британска комисия: Свободното движение от ЕС да бъде прекратено след Брекзит

Брекзит във Великобритания


Категория Брекзит | 2018/09/19 at 9:30 PM | 54
Коментари ->> Добави Коментар

Британска комисия: Брекзит да сложи край на специалния достъп на граждани на ЕС


Свободното движение от ЕС трябва да бъде прекратено след Брекзит и Великобритания трябва да използва канадска система, при която няма привилегирован достъп до трудовия пазар за граждани от друга държава. Това е поместено в доклад на съветническа комисия по миграцията към правителството на Обединеното кралство, цитиран от The Guardian.В доклада, който има за цел да съветва министрите как да процедират след Брекзит, се признава, че може да не е възможно да се постигне система за неутрална страна, защото Великобритания може да няма пълна свобода в миграционната политика след напускането на ЕС, тъй като окончателната политика ще бъде предмет на преговори с ЕС.


Заключава се, че ако “имиграцията не е част от преговорите с ЕС и Великобритания реши миграционната си система в изолация, ние препоръчваме преминаване към система, при която цялата имиграция ще се ръководи без привилегирован достъп за гражданите на ЕС”.


Пояснява се, че моделът трябва да бъде подобен на използвания в Канада, която има “открит, сърдечен подход в областта на имиграцията, но няма споразумения с други държави за свободно движение“. Към момента гражданите на ЕС свободно влизат и търсят работа на Острова. Свободното движение се възприема като една от основните причини за Брекзит.Етикети: # # # #

Категория Брекзит | 2018/09/19 at 9:30 PM
55 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БЛИЦ | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама