Начало Лондон Британската компания за строителство и услуги Carillion фалира в понеделник

Британската компания за строителство и услуги Carillion фалира в понеделникКатегория Лондон | 2018/01/16 at 10:05 AM | 164
Коментари ->> Добави Коментар

Фалит на голяма британска строителна компания постави под въпрос 43 000 работни места

Британската компания за строителство и услуги Carillion фалира в понеделник, след като банките отказаха да й отпуснат повече пари, хвърляйки под съмнение стотици големи проекти и сривайки един от най-важните доставчици на правителството, съобщава CNBC.Под въпрос са всички 43 000 работни места по целия свят, които компанията осигурява, допълва CNN Money. Половината от тези работни места са във Великобритания. Carillion бе принудена да обяви ликвидация след забавянето на скъпо струващи проекти и спад на бизнеса.

За първото полугодие на м.г. компанията отчита над 1 млрд. паунда загуба

“През последните дни не успяхме да осигурим финансирането, за да подкрепим нашия бизнес план, и следователно с най-голямо съжаление стигнахме до това решение”, каза президентът на компанията Филип Грийн.

Сред кредиторите на Carillion са банките RBS, Santander UK, HSBC и други. Дълговете и пасивите на компанията възлизат на над 1,5 млрд. паунда. Компанията е с над 200-годишна история и има осъществени редица големи проекти – от болници, до жп линии и обекти на военното министерство.

Тя е изграждала проекти като Кралската опера в Лондон, Пътния тунел на Суецкия канал и Юнион Стейшън в Торонто.

През юли м.г. компанията спечели договора за изграждането на Втора високоскоростна жп линия, която ще свърже Лондон със северната част на Англия. Напрежението около Carillion нарастваше през последните седмици, принуждавайки правителството да проведе редица кризисни срещи, за да обсъди как трябва да реагира. Синдикатите и опозиционната лейбъристка партия твърдяха, че данъкоплатците не бива да спасяват провалената компания.

Carillion заяви, че правителството ще осигури необходимото финансиране за поддържане на обществените услуги, извършвани от нейния персонал, докато Pricewaterhouse Coopers ще контролира процеса.Етикети: # # #

Категория Лондон | 2018/01/16 at 10:05 AM
165 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Liverpool Echo
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама