Британската община има право да ви отнеме децата

      Публикувано на Tuesday, 15 October , 2019      5727 Прегледа     
Британската община има право да ви отнеме децата

  • BG Лондон

Изключително важно за всички българи, които живеят на Острова – грижете се добре за вашите деца, защото британската община има право да ви ги отнеме.

Благодарение на адвокат Любомир Явричев, чиято практика е в Singhania & Co LLP Solicitors, научаваме, че правата на Общината са много по-големи, отколкото ние българите предполагаме.
У нас ролята на Общината и нейната администрация се свежда до определени услуги, които ние гражданите търсим или от които имаме нужда, докато във Великобритания Общината следи как протича животът на гражданите на нейната територия, най-вече на децата.

Право на Общината е да се намесва в отношенията родители – деца и когато сметне, че правата на децата са нарушени, служителите имат законово право да ги отнемат и да ги дадат на приемно семейство.

Тези приемни родители се наричат foster care. Те получават заплащане от Общината за грижите, които полагат за повереното им дете.

Когато Общината установи, че биологичните родители не се грижат достатъчно добре за своите деца или ги тиранизират, те подават молба до съда, който се запознава с всеки един отделен случай и ако реши, че Общината има право, съдът издава т.нар. Care order – съдебна заповед.

Care order може да бъде поискана от Социалните служби. Съдът има право да определи в кое семейство да бъде оставено детето за временни грижи и други подробности, свързани с отделните случаи.

Ако едно дете се намира под полицейска закрила, тогава не е необходимо съдът да издава Care order за срок от 72 часа. След като този законов срок изтече, Социалните служби трябва да се намесят.

Care order се издава:

1. Ако детето е било тиранизирано, малтретирано, пострадало или съществува сериозна опасност да пострада от своите родители.

2. Когато се окаже, че родителите не полагат необходимите грижи за своите деца, т.е. не са разумни родители.

3. Ако родителите не са в състояние да контролират своето дете – най-често това се случва в годините на пубертета, когато много младежи се забъркват в различни противообществени прояви и стават „клиенти“ на полицията.

През 2005 г. е влязъл в сила „Adoption and Children Act 2002“.

Според него, Социалните служби могат да се погрижат за едно дете не само, когато то е било пряко малтретирано от неговите родители, но и когато то е станало свидетел как родителите бият негов брат / сестра или единият родител тиранизира другия.

При искане на Care order, съдът излиза първоначално с една междинна заповед, с която детето попада под закрилата на закона, но все още всички факти и обстоятелства не са напълно изяснени.

Междинната заповед действа за срок до 8 седмици. Нейното действие може да бъде удължено до 7 или 8 месеца.

Прието е детето да бъде защитавано в съда от guardian – специален представител, който работи със Социалните служби.

Care order може да бъде издавана за деца до 18-годишна възраст.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/10/15 последна редакция в 1:00 PM
Източник : | Снимка :
5728 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки