Британски дизайнер създаде първата закачалка от рециклирана пластмаса

      Публикувано на Saturday, 9 November , 2019      317 Прегледа     
Британски дизайнер създаде първата закачалка от рециклирана пластмаса

  • Лайф

80% от материала за нейната изработка е възстановена пластмаса от морето

Британският дизайнер Роланд Моурет създаде закачалки изработени от рециклирана пластмаса, съобщава BBC. 80% от използваните материали за иновативните закачалки са от  рециклирана пластмаса възстановена от морето и 20% от пластмаса, която може да се рециклира, също така имат и алуминиеви куки.
Според Роланд Моурет пластмасовите закачалки, които са широко разпространени в модната индустрия, са едни от най-големите замърсители на околната среда.

Пластмасовите закачалки, които в момента се използват  в модната индустрия, е много трудно да бъдат рециклирани заради материалите, от които са направени. За изработката на някои от тях се използват седем различни пластмаси, както и метал. Голяма част от повредените закачалки отиват в депа, където са необходими около 1000 години, за да бъдат рециклират, съобщават от компания за рециклиране First Mile.

Роланд Моуед подари 300 от новите си закачалки на едни от най-големите дизайнери по време на седмицата на модата в Лондон, която се проведе миналата седмица.

Депутатката Анджела Смит преди няколко месеца призова магазините да спрат да раздават безплатни пластмасови закачалки. В същото време модният гигант John Lewis призова клиентите си да донасят старите си закачалки за повторна употреба в магазините вместо да ги изхвърлят.

Британският дизайнер Роланд Моуед определи бързо развиващата се модна индустрия като екологичен проблем. Защото още през 90-те се е появила тенденцията за купуване на безрой дрехи, които след известно време биват изхвърлени. „ Всеки път, когато не си купите дадена дреха може да се почувствате зле от това, а ако я купите след време може да я изхвърлите, което ще замърси околната среда“, каза дизайнерът. Затова трябва да се работи в посока на решаването на тези проблеми, уточни Моурет.


Категория Лайф, Лондон | 2019/11/09 последна редакция в 3:39 PM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
318 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки