Начало Лондон Британски министър: Brexit може да се отложи след 29 март 2019 г.

Британски министър: Brexit може да се отложи след 29 март 2019 г.

Категория Лондон | 2017/10/21 at 7:00 PM | 16
Коментари ->> Добави Коментар

Излизането на Великобритания от Европейския съюз би могло да бъде отложено, заяви представител на британското Министерство за Brexit, пише Business Insider.

Според условията в чл. 50 от Лисабонския договор, Великобритания трябва да излезе от ЕС на 29 март 2019 г.В миналото правителството в Лондон отрече да има възможност да отложат тази дата.

Премиерът Тереза Мей миналата седмица заяви пред парламента, че страната ѝ ще напусне Блока на 29 март 2019 г., точно две години след задействането на чл. 50 от Лисабонския договор.

Стив Бейкър, който е един от министрите по въпросите за Brexit, обаче смята, че тази дата би могла да бъде отложена „чрез взаимно споразумение” с ЕС. Бейкър дори заяви пред Камарата на общините, че Законопроектът за оттегляне от ЕС не съдържа конкретна дата кога трябва да бъде осъществен Brexit.

Заради тези свои думи той беше призован от подкрепящия Brexit депутат от управляващата Консервативна партия Питър Боун категорично да забрави за отлагане на оттеглянето на Великобритания от ЕС.

„Ще пожелаете ли да кажете тук и сега на запис, че няма никаква възможност тази дата да бъде отложена след 29 март?”, попита Боун. Бейкър обаче отказа да го направи и отново напомни, че във въпросния законопроект няма точна дата за Brexit.

Според правилата, заложени в чл. 50 от Лисабонския договор, датата за напускане на страна-членка може да бъде отложена, ако всички останали държави  в ЕС колективно се съгласят.

http://www.economic.bg/

Етикети: # # # #
Категория Лондон | 2017/10/21 at 7:00 PM
17 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама