Британски министър иска разширяване на схемата за сезонни работници

      Публикувано на Wednesday, 26 February , 2020      3054 Прегледа     
Британски министър иска разширяване на схемата за сезонни работници


Британският министър на земеделието и околната среда Джордж Юстъс каза,

че ще настоява на повече селскостопански работници от други страни да бъде разрешено да отидат във Великобритания в рамките на сезонна схема, след като бъде сложен край на свободното движение от Европейския съюз, предаде “Ройтерс”.
Схемата за сезонни работници в момента позволява на 10 000 души да заминат за Великобритания,

за да работят в селското стопанство, но фермери поискаха увеличаването и до 70 000, когато вече няма да могат да приемат работници от ЕС според правилата за свободното движение.

Юстъс заяви, че силно е настоявал за разширяването на схемата до 10 000 от 2500 за тази година, въпреки че работниците от ЕС все още ще могат свободно да влизат във Великобритания до края на преходния период – 31 декември 2020 г.

Ако вече няма да има свободно движение за т.нар. нискоквалифицирани работници за други страни от Европейския съюз, тогава средството за преодоляване на трудностите ще бъде схемата за сезонни работници в селското стопанство и тя ще трябва да бъде разширена, заяви той по време на годишната пресконференция на Националния фермерски съюз.

Али Капър, която произвежда около 10 милиона ябълки на година във фермата си в Централна Англия, каза, че ще трябва да започне да наема сезонни работници за 2021 г. през есента на тази година и трябва преди това да се запознае с детайлите. “Ако няма работна ръка, няма бизнес”, каза още Капър.

Великобритания официално напусна ЕС на 31 януари, но ще продължи да спазва правилата на блока по време на т.нар. преходен период.

Джонсън изключи той да бъде удължен, дори и ако ЕС и Великобритания не са постигнали всеобхватно търговско споразумение до 31 декември 2020 г.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/02/26 последна редакция в 9:56 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
3055 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки