Британски студенти масово избират България, за да учат медицина

      Публикувано на Monday, 11 June , 2018      23 Прегледа      Коментари Добави коментар
Британски студенти масово избират България, за да учат медицина


Студенти от Великобритания и Ирландия масово идват в България, за да учат медицина, привлечени от високите образователни стандарти и ниските разходи, съобщи Би Би Си.

Британската медия излъчи обстоен репортаж за предимствата да учиш медицина в България и за това защо над 250 младежи от Обединеното кралство са избрали да следват в Медицинския университет във Варна.

Шахсуар Ариф, Захара Ассад Ша, Зарина Брейди и Айзас Тарик са студентите, които с гордост развеждат телевизионния екип на Би Би Си в различни отделения на университетската болница „Св. Марина“ във Варна.

Обучението се води на английски език, но студентите учат и български, за да могат да общуват с пациентите.

Ирландката Зарина Брейди разказа пред камерата на БНТ2 защо е избрала да следва в България:

Много съм горда, че уча в Медицинския университет във Варна. Тук съм, защото във Великобритания и в Ирландия конкуренцията е почти непосилна. Така че реших да потърся друга възможност да получа образование в някоя от страните членки на Европейския съюз. В България нивото на образованието е много високо и определно е много добра алтернатива за студентите от Обединеното кралство и Ирландия.

Зарина Брейди се надява след завършване да специализира хирургия или педиатрия. Споделя, че в курса й има много студенти не само от Великобритания и Ирландия, но и от Германия и Испания. Част от тях искат да останат в България и да специализират тук. Би Би Си коментира, че макар таксите за обучение у нас между 6 и 8 000 евро на година да са по-ниски от Обединеното кралство, в България животът е много по-евтин.

Тук е доста по-евтино, и като настаняване, и като храна, така че моят избор е доста по-добър за мен, а и за семейния бюджет.Студентката се надява и след Брекзит британските студенти да имат възможност да се обучават в страните членки на общността и дипломите им да се признават и в родината им.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/06/11 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
24 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки