Британските фермери не искат внос на „хлорирани пилета“ от САЩ

      Публикувано на Wednesday, 26 February , 2020      1739 Прегледа     
Британските фермери не искат внос на „хлорирани пилета“ от САЩ


Британските фермери реагираха остро на предположенията, че правителството на Борис Джонсън ще позволи вноса на така наречените „хлорирани пилета“ и други нискостандартни селскостопански продукти в търговските преговори със САЩ,
което ожесточава споровете около стандартите за храните след Брекзит.

Ръководството на Националния фермерски съюз, който днес провежда годишния си конгрес, настоява правилата за минимални стандарти за вноса да залегнат в закон и останалите страни да търгуват с Обединеното кралство по неговите стандарти.

Фермерите се опасяват, че страната ще бъде наводнена с евтин внос далеч под британските стандарти, което пък може да доведе забраната в Европа на произвеждани в Обединеното кралство храни, ако стандартите бъдат занижени.

Бившият министър на околната среда, храните и селското стопанство Тереза Вилиърс обеща на фермерите миналия месец, че „хлорираните пилета“, които Съединените щати искат да изнасят за Великобритания, където те в момента са забранени по здравословни причини заради обработката с хлор, ще бъдат изключени от търговските преговори.

Вилиърс обаче бе уволнена, а правителството сега отказа да даде гаранции, че нейното обещание ще залегне в закона за селското стопанство, който трябва да бъде гласуван в парламента.

Новият министър на околната среда Джордж Юстис отказа да даде тези гаранции, а това поднови споровете и разгневи фермерите.

От Брюксел бе съобщено, че ЕС ще настоява Лондон да запази забраната върху „хлорираните пилета“, ако иска да постигне двустранна търговска сделка.

Там министрите по европейските въпроси на страните членки на Европейския съюз обсъждат мандата за търговски преговори с Великобритания.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/02/26 последна редакция в 9:50 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1740 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки