Британските потребители са оптимисти за икономическите перспективи

      Публикувано на Friday, 21 June , 2019      235 Прегледа     
Британските потребители са оптимисти за икономическите перспективи


За първи път от началото на годината песимизмът на британските домакинства по отношение на финансовата им ситуация е утихнал.Те изразиха положително мнение за перспективите за следващите 12 месеца и се радват на по-високи доходи, показва месечното проучване на IHS Markit.

Индексът IHS Markit Household Finance се е покачил до 43.8 през юни спрямо 42.8 през май.

“Неясният път към Брексит все още се задържа на заден план, докато несигурността е предизвикана по-скоро от края на мандата на Тереза Мей като министър-председател,” коментира икономистът на IHS Markit Джо Хейс, цитиран от Ройтерс.

За първи път от ноември 2018 г. прогнозният компонент на индекса се е покачил на ниво над 50 като същевременно и трудовите доходи отбелязват сравнително висок темп на растеж.

Британският пазар на труда продължава да бъде положителен за икономиката през последните няколко години в момент, когато несигурността относно напускането на Европейския съюз несъмнено се отразява върху бизнес инвестициите.

Равнището на безработица във Великобритания постепенно спада до най-ниското си равнище от 1975 г. насам, а ръстът на заплатите бавно се ускорява.

Официалните данни за април показват най-големия годишен ръст в страната за едно десетилетие на заплащане, с изключение на бонусите.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/06/21 последна редакция в 8:30 AM
Източник : Банкер | Снимка : Google
236 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки