Британските туристи избягват ЕС и се насочват към Турция

      Публикувано на Tuesday, 16 April , 2019      189 Прегледа     
Британските туристи избягват ЕС и се насочват към Турция

  • Лондон

Египет и Ямайка също са сред предпочитаните дестинации

Летните резервации от Обединеното кралство до страни от Европейския съюз са с 4.6% по-малко от миналата година, показват данни на анализаторската компания ForwardKeys.„Резервациите на граждани на ЕС във Великобритания се забави значително през първото тримесечие на тази година”, коментира Оливие Понти, заместник-председател на ForwardKeys.

Експертът също така посочи, че основните европейски дестинации са силно засегнати от спада в търсенето на Великобритания. Несигурността относно Brexit ясно влияе върху начина, по който хората мислят за плановете си за почивка. В момента Испания е губи 7% от летните резервации от Обединеното кралство в сравнение с миналата година. Гърция – 2.7%, Кипър – 6.9%, а Португалия – 10.6%. Сезонът в България също ще отчете по-слабо посещение на британски туристи през лято 2019.

Последните анализи показват увеличение от близо 14% в резервациите на британски пътници до неевропейски дестинации, което води до завръщането на Турция и Тунис вместо Балеарските острови и Канарските острови. Според експерти търсенето на Турция е дори с 31% повече от миналата година. Египет и Ямайка също се справят много добре.

Резервациите за пътуване от ЕС за Великобритания също са намалели, но за Великденския период входящите пътувания до Обединеното кралство изглежда не са засегнати, като резервите са нараснали със 7.7%. Основните посетителите от са Германия, Холандия, Франция, Швеция, Испания и Италия.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/04/16 последна редакция в 11:45 AM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
190 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки